Dantenų recesijų gydymas

Dantenų recesijų gydymas

Konsultacijos kaina – 30 Eur.

Dantenos yra dantis supantis ir prilaikantis minkštasis audinys. Bėgant metams, ypač vyresnio amžiaus pacientams, danties kaklelis ar net dalis šaknies apsinuogina ir dantenų kraštas pasitraukia, tarsi pakyla į viršų, atidengdamas šaknies paviršių. Tai vadinama dantenų recesija. Pacientai, kuriems diagnozuojama ši liga, dažnai ir patys patys pastebi padidėjusį dantų jautrumą dantų kalelių srityje. Dantis vizualiai atrodo pailgėjęs, o estetinio gražios šypsenos vaizdo nebelieka.

Dantenų recesija nuo dantenų uždegimo ir periodontito skiriasi tuo, kad recesija apima tik pavienius ar keletą dantų, o ne visus. Pacientai ima skųstis dantų jautrumu, nes dantį dengiantis cementas yra jautrus temperatūros pokyčiams ir mechaniniams veiksniams, negydant jo atsiranda pastebimas net ir šaknis pažeidžiantis ėduonis.

Recesijos metu dantenos dažniausiai nebūna uždegiminės, uždegimas recesijos vietose atsiranda tik jeigu pacientai nesirūpina burnos higiena (dėl jautrių atsidengusių dantų kaklelių vengia juos liesti dantų šepetėliu).

Negydoma dantenų recesija gali sukelti danties šaknies kariozinį pažeidimą, danties nervo uždegimą (nekrozę), danties praradimą, blogą estetinį vaizdą ir kitų nepageidaujamų padarinių.

Dažniausiai dantenų pasislinkimą lemia netaisyklingas dantų valymas šepetėliu, kai naudojamas per kietas dantų šepetėlis. Recesija prasideda ir prie netaisyklingai išsidėsčiusių dantų (dažnai dantenos pasislenka, jei dantys atsikišę) arba tais atvejais, kai per arti dantų prisitvirtinęs lūpos ar liežuvio pasaitėlis yra per trumpas ir tempia dantenas. Taip pat dantenų recesiją gali sukelti ir paciento nešiojami lūpos ar liežuvio auskarai, kai kuriais atvejais – breketai. Jos atsiradimui įtakos gali turėti ir mikroorganizmai, sukeliantys periodonto uždegimus.

Dantenų recesijų gydymas prasideda nuo to, kai gydytojas įvertina recesijos atsiradimo priežastis ir imasi jas šalinti. Pacientas taip pat turi būti suinteresuotas padėti gydytojui – atidžiau rūpintis dantų higiena, atsikratyti žalingų įpročių, kurie sukelia šį dantenų pažeidimą.

Recesijas gydant chirurginiu būdu, dantenos pastumiamos į pageidaujamą vietą arba į jau prarastų dantenų vietą dedami jų pakaitalai. Kuomet dantenų recesija yra stipriai pažengusi, ar dėl esamos klinikinės situacijos recesijos chirurginis gydymas yra negalimas, pacientams rekomenduojame atlikti estetinį plombavimą ir jo metu pašalinti dantų jautrumą sukėlusias priežastis bei taip pagerinti estetinį vaizdą.

Naudojant įvairius gydymo metodus, dantenų recesijų gydymas Vilniaus centre atliekamas odontologijos klinikoje „Ortodenta“, A. Juozapavičiaus g. 6A.

Jei imate pastebėti aukščiau išvardintus dantenų pakitimus ar jaučiate šiai ligai būdingus simptomus, nedelskite ir registruokitės konsultacijai, čia dirbanti gydytoja periodontologė Nomeda Miknevičienė užtikrins, kad dantenų recesijų gydymas būtų atliktas kokybiškai ir už gerą kainą.

Kvalifikuotas ir profesionalus dantenų recesijų gydymas Vilniuje, odontologijos klinikoje „Ortodenta“.

Detalesnę informaciją ir Jums sudarytą gydymo planą pateiksime konsultacijos metu.
Kviečiame apsilankyti!
Tel. 8 5 272 3913
Mob. 8 655 69272

El.paštas: klinika@ortodenta.lt